Gulvlægning

Byggefirmaet Claus Munch er det helt rette sted at henvende sig hvis du skal have lagt nyt gulv. Vi har mange års erfaring indenfor gulvbelægning inkl. påsætning af fodpaneler og hvad der ellers hører sig til i forbindelse med lægning af nyt gulv.

Hvad koster et nyt gulv?

Det kommer an på hvor stort et areal der er tale om samt hvilken type gulv du vælger. Det kan være du allerede har besluttet dig for hvilket gulv du vil have, men vi kan også rådgive dig om hvilket gulv der vil passer bedst til dine behov.

Hvis det er træ eller lugter af træ, så lægger vi det!

Der findes mange forskellige former for trægulve, og vi lægger dem alle. Hvad du skal vælge, kan du blive lidt klogere på her:

Parketgulv

Parketgulve har mange fordele! Det har en lav fugtighed, når det bliver leveret og monteret. Det betyder, at gulvet ikke svinder efter montering, og risikoen for revner er dermed mindre.

Et parketgulv har også en lang lang levetid (op til 100 år), men det kræver selvfølgelig løbende vedligeholdelse af det. Kommer der f.eks. ridser i det, så kan du nemt klare det med en slibning af det. Men det vil blive svækket, hvis du sliber for langt ned.  Du kan også reparere det, hvis der kommer hakker og det sammen gælder også hvis det begynder at knirke.

Skulle du blive træt af dit gulv efter mange år, kan du nemt male det i anden farve, så længe det ikke er fremstillet af tropisk træ.

Valg af parketgulvstype

Du kan få parketgulv i rigtig mange træsorter, såsom ask, bøg, eg, wengé mf. Overordnet findes der tre typer parketgulve: parketbrædder, parketruder og stavparket. Det kan så lægges i mange forskellige mønstre, de mest kendte mønstre er sildebensparket eller tretavsparket.

Sildebensparket

Sildebensparket er egentlig ikke en gulvtype som sådan, da navnet antyder mønstret på gulvet, når det er færdiglagt. Man konstruerer det af parketgulvbrædder. Er man til et klassisk, elegant og æstetisk gulv, er dette det rette valg. Det vil dog være en anelse dyrere at få lagt, da det er mere omstændeligt at lægge gulvet grundet det særprægede mønster.

Laminatgulv

Det er hvad man kan kalde for et praktisk gulv. Det er nemt at rengøre, er slidstærkt og kan dermed holde til at der bliver går meget på det. Spilder du noget på det, kan du nemt tørre det op. Mange vælger derfor ofte at bruge det i køkkenet, men da det i dag kommer i en lang række forskellige varianter, bruges det i hele hjemmet da du stort set kan vælge lige præcis det udseende du ønsker. Det laves nemlig ofte med et grafisk tryk på overfladen. Motivet er typisk træsorter af forskellig art, forskellige parketgulvsmønstre, eller det kan være i form af klinker eller fliser.

Laminatgulve er helt af træ. Det er lavet af en træbaseret plade som kerne med et ekstra lag laminat ovenpå. Kernen er af træ ligesom ved et lamelgulv, men her vil overfladen være tynd og derfor er selve slidlaget meget tyndt.

Et laminatgulv kan enten lægges som et svømmende, limet eller sømmet gulv, og det kan monteres direkte oven på det gamle gulv, da det ikke er særlig tykt.

Klikgulv

Et klikgulv vil typisk være i form af et lamel- eller laminatgulv, hvor gulvbrædderne samles med en klikfunktion. Typisk vil der være tale om et svømmende gulv, som ligger direkte på gulvkonstruktionen.

Fordelen ved et klikgulv er at det samles relativt hurtigt og nemt, hvormed både skruer, søm og lim bliver overflødigt

Plankegulv

Vil du have et utrolig slidstærkt og langtidsholdbart gulv, skal du vælge plankegulv. Det består af brædder hvori der går en stav igennem hele brættet. Gulvet giver et mere ensartet look end f.eks. parketgulv, da brædderne ikke består af lige så mange stave, der er sat sammen.

Det ligger typisk i den højere ende af prisskalaen alt afhængig af hvilken træsort du vælger. Et mørkt solidt træ er dyrere en det lyse træ, da sidstnævnte ikke er lige så slidstærkt som det mørke.

Et plankegulv kan lægges som svømmende gulv, eller det kan lægges direkte på strøer eller med fer og not.

Kontakt os for rådgivning eller uforpligtende tilbud

Uanset om du skal have skiftet gulv i ét rum eller i hele dit hus, sommerhus eller lignende, så står vi klar til at hjælpe dig. Ring i dag på 30 72 42 14 eller brug vores kontaktformular, så vender vil tilbage snarest muligt.

Få et gratis tilbud